Testimi gjenetik në shtëpi: Përdorimet dhe paralajmërimet

Testimi gjenetik në shtëpi: Përdorimet dhe paralajmërimet

Testimi gjenetik mund të mbështesë diagnozën e mbi 2,000 kushteve gjenetike dhe të trashëguara. Disa teste janë të disponueshme për t’u përdorur në shtëpi. një mostër indesh në një laborator dhe merr rezultatet me telefon ose email.

Deri vonë, komplete u përdorën kryesisht për të demonstruar atësinë e një fëmije ose për të identifikuar prejardhjen gjenealogjike. Për të money amulet cfare eshte provuar një gjendje mjekësore të njohur si Sindromi Bloom. Në vitin 2017, një test u aprovua për kushte të mëtejshme. . Më shumë informacione janë në artikullin kryesor.

 • Në vitin 2015, FDA miratoi çantën e parë të testimit në lidhje me kushtet e trashëguara mjekësore. Li
 • Një rezultat pozitiv nuk do të thotë se do të ndodhë një sëmundje. Disa kushte do të zhvillohen vetëm nëse nxiten nga faktorët mjedisorë.
 • Cili është një test gjenetik në shtëpi? (OTC) në disa farmaci ose në internet nga prodhuesi ose një shitës me pakicë. , një laborator i testimit gjenetik që siguron komplete në shtëpi, mund të testojë për një numër të kushteve gjenetike. Testimi i kompleteve që ofrojnë këshilla për kushte specifike mjekësore sesa informacione jo-klinike, siç është prejardhja familjare. H2> Si funksionojnë ata dhe pse do të të duhet një? në një enë. Pastaj, ata dërgojnë me postë enën direkt në laborator për analiza.

  Me disa komplete, personi duhet të marrë pjesë në një klinikë për të siguruar një mostër gjaku në vend të pështymës. Normalisht përmbajnë një zarf të para-paguar për të mundësuar paraqitjen e drejtpërdrejtë të mostrës. gjendje specifike.

  Konsumatorët mund të marrin rezultatet e tyre në internet ose me telefon. Një këshilltar gjenetik ndonjëherë sigurohet për të shpjeguar rezultatet. Nëse një person e di se ata janë në rrezik, ata mund të marrin masa parandaluese. mutacione gjenetike. Testuar për janë:

  • Sindromi i Bloom
  • Sëmundja e Parkinsonit
  • Sëmundja e Alzheimerit të fillimit të vonë
  • Alpha-1 Antitrypsin Mangësi, e cila mund të çojë në sëmundjen e mushkërive dhe mëlçisë
  • Distonia parësore e fillimit të hershëm, një çrregullim lëvizjeje
  • Mungesa e faktorit XI, një çrregullim për bllokimin e gjakut
  • Lloji i sëmundjes Gaucher 1, një organ dhe çrregullim i indeve
  • Mangësia e dehidrogjenazës së glukozës-6-fosfat, një gjendje e qelizave të kuqe të gjakut
  • Hemokromatoza e trashëguar, një çrregullim i mbingarkesës së hekurit
  • Trombofili trashëgimore , një diso e koagulimit të gjakut RDER

  Këto janë kushte serioze. Para se të bëjnë testin, përdoruesit duhet të klikojnë për të pranuar se ata kuptojnë se rezultatet mund të çojnë në ankth. Shumë kushte kanë nevojë për faktorë gjenetikë dhe mjedisorë ose të stilit të jetës për t’u zhvilluar. H2> Rreziqet dhe paralajmërimet

  Ndryshimet e Përmirësimit të Laboratorit Klinik (CLIA) rregullojnë testimin gjenetik në klinik për të siguruar që janë përmbushur tre kushte.

  Këto kanë të bëjnë me:

  < UL>

 • Vlefshmëria analitike: A është testi i saktë për të përmendur praninë ose mungesën e një gjeni të veçantë? /li
 • Shërbimi Klinik: A do të ofrojë ky test këshilla të dobishme ose për parandalimin e sëmundjes për konsumatorin? Leximi.

  Miratimi i FDA rregullon aspektet e të drejtave të konsumatorit të testimit gjenetik. Prodhuesi ndjek standardet e reklamimit, ose që testi do të jetë klinikisht i rëndësishëm për gjendjen e shëndetit të një individi, vetëm se përpunimi është i saktë.

  Jo të gjitha paketat e testimit gjenetik rregullohen si nga CLIA ashtu edhe nga FDA. Paketa e provës duhet të akreditohet saktë nga të dy, nëse përdoret për testimin mjekësor. Rregullimi i përhapur është i nevojshëm për të siguruar që testet janë të sakta dhe për të parandaluar marketing mashtrues. mbi të. Në të kundërt, ata mund të lënë pas dore të ndërmarrin veprime parandaluese nëse marrin një rezultat të rremë negativ. është ndoshta më e mira për të vizituar një specialist të kualifikuar mjekësor gjenetik.

  Një çështje tjetër në të kaluarën ka qenë që kompanitë kanë ndarë informacione personale ose gjenetike pa leje. Kontrollet duhet të jenë të vendosura për të siguruar që informacioni të mbetet konfidencial. një sëmundje .. "

  Dr. Jeffrey Shuren, drejtor i Qendrës së FDA për Pajisjet dhe Shëndetin Radiologjik

  për ata që bëjnë një provë në shtëpi, Instituti Kombëtar i Shëndetit Gjenetik Regjistri i testimit mund të ndihmojë të vendosni se cili lloj i kompletit është më i përshtatshëm. Diagnostics

  Lajmet Mjekësore Sot ka udhëzime të rrepta ndihmuese dhe tërheq vetëm nga studimet e rishikuara nga bashkëmoshatarët, institucionet e kërkimit akademik dhe revistat mjekësore dhe shoqatat. Ne shmangim përdorimin e referencave terciare. Ne i lidhim burimet parësore – përfshirë studimet, referencat shkencore dhe statistikat – brenda secilit artikull dhe gjithashtu i rendisim ato në seksionin e burimeve në fund të artikujve tanë. Ju mund të mësoni më shumë rreth asaj se si ne sigurojmë që përmbajtja jonë është e saktë dhe aktuale duke lexuar politikën tonë editoriale